Fulländat sushiställe

Innovativt tillagat, stilfullt upplagt, härlig miljö och charmerande personal.

Citys testpanel går från Saluhallen och Wasabi med belåtna leende på läpparna.

Sittplatserna    Wasabis saluhalls restaurang  är  fä men sträcker sig runt bar­ disken. Vi får därför genast kontakt  med  personalen som  småpratar  och  guidar oss genom vår beställning. Socialt och trevligt – vi kän­ner  oss  nästan  delaktiga i tillagningen.

Vi satsar på sammansatta menyer som består av fem nigiribitar  och  fem  maki- rullar. När en i testpanelen inte vill äta jätteräkorna är det  inga  problem  överhu­vudtaget att fä dem utbytta till sötvattensräkor.

God  smak  och  trevligt med mycket purjolök i.

Misosoppan  som  serve­ ras  före sushin ger en bra start pä dagens mål. Sedan kommer  lunchens  färg­ sprakande  huvudnummer: oerhört snyggt upplagd su­shi som får det att vattnas i munnen. Och det är gott, smakerna  är  perfekt  sam­mansatta och rullningen av riset är utmärkt.

Testpanelen fir också en smakbit utöver den beställ­ da menyn. Utan att det kos­ tar något extra! Här tar Wa­sabi sushi steget längre och sisar sina framfötter med en nigiri bestående av upphet­ tad lax i marinad. Testpanel­ en är enstämmigt lyrisk. VI njuter av mat. miljö, perso­nal och nytänkande. Wasabi bjuder på en lunchupplevel­se utöver det vanliga

Bedömning

Mat.___________________ 5

Här få ögat äta sig lika mätt som magen med vackert upp­ lagd sushi som är lika god som den ser ut att vara.

Service________________ 5

Oerhört trevlig personal som obehindrat småpratar med gästerna som slagit sig ner vid disken. Och som gör det där lilla extra.

Pris.__________________  4

Vi betalar utan problem 85 kro­nor för tio urläckra bitar och en skål misosoppa till förrätt. Miljö__________________ 5

Går du till saluhallen på lunch­ en då är det sorlet, pulsen och storstadskänslan du är efter. Al ft finns på Wasabi

Totalt__________________5